dijous, 8 de desembre del 2022

Jornada Carmel Biarnés 2022


 

DISSABTE 10 DE DESEMBRE

XIII Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés: Jornada commemorativa del 30è aniversari del seu traspàs 

16.00 A la Residència d’Avis, signatura de la cessió oficial a l’Ajuntament d’Ascó del material arqueològic aplegat per Carmel Biarnés al llarg de la seva vida. Signaran Pura Biarnés, per part de la família, i Miquel Àngel Ribes, alcalde d’Ascó, en nom de l’Ajuntament.

16.30 Inauguració de la jornada a càrrec del Sr. Josep Maria Raduà, regidor de cultura de l’ajuntament d’Ascó, el Sr. Josep Sebastià Cid, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i la Sra. Anna Ferrús, presidenta de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó.

17.15 “Carmel Biarnés, cronista a Ràdio Móra d'Ebre” a càrrec de Joan Launes, periodista de llarga trajectòria vinculat des dels anys 70 a Ràdio Móra d’Ebre com a locutor i redactor i més endavant a la Cadena SER. Actualment és president de l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre.

17.30 Pausa cafè.

18.00 "La figura de Carmel Biarnés, el prohom de la cultura asconenca" a càrrec de la doctora Margarida Genera i Monells, prehistoriadora, arqueòloga, ceramista i docent, autora d’una dilatada bibliografia, fruit de gairebé cinc dècades de treballs d’investigació, molt especialment en terres de la Ribera d'Ebre i del Priorat.

18.45 Concert de cloenda a càrrec d’Adrià Cid.

Durant la jornada hi haurà una exposició d’aparells de ràdio i altres materials radiofònics que contextualitzaran aquest 30è aniversari.