dimecres, 17 de maig del 2017

Let Catalans Vote

Ja són quaranta les personalitats internacionals que demanen que es deixi votar els catalans. Si l'any 2014 hi va haver 26 personalitats que es van sumar a aquest manifest que reclama que es pugui exercir el dret a decidir com a nació quin futur polític desitja, en els darrers temps s'ha ampliat la nòmina amb catorze signants més de diferents indrets i representatius en els seus àmbits d'actuació.
A continuació s'adjunta el manifest així com la relació de les noves personalitats adherides al manifest Let Catalans Vote.


DEIXIN VOTAR ELS CATALANS
Una gran majoria de catalans han expressat repetidament i de diverses maneres el desig d'exercir el dret democràtic a votar sobre el seu futur polític.
Aquesta exigència ferma de votar és el resultat d'una llarga sèrie de desavinences entre els governs de Catalunya i d'Espanya sobre el grau d'autonomia cultural, política i financera de què haurien de gaudir els catalans, malgrat els diversos intents que hi ha hagut d'arribar a una solució acceptable.
Tal com mostren els precedents quebequès i escocès, la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia.
Evitar que els catalans votin contradiu els principis que inspiren les societat democràtiques.
Així doncs, fem una crida al govern espanyol i a les seves institucions, així com als seus homònims catalans, a treballar conjuntament perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar el seu futur polític i que es negociï de bona fe en base al resultat.

Rigoberta Menchú
Ahmed Galai
Mirta Baravalle
Gerry Adams
Angela Davis
Jason Y NG
Piedad Córdoba
José Bové
Irvine Welsh
Tsering Woeser
José Shulman
Hélder Mateus da Costa
Hans Ulrich Gumbrecht
Viggo Mortensen