dimarts, 2 de maig del 2017

Malpàs 94

La revista Malpàs, corresponent al primer trimestre de 2017 (núm. 94) , ja ha sortit d'impremta i ens permet fer un repàs a la vida informativa i social d'Ascó dels darrers temps.
La portada està dedicada a una corrida de cavalls a la Fontxinxella de la passada festa de Sant Antoni, i és que a l'interior hi podem observar un recull d'imatges de les corrides i també dels jocs de plaça. Altres festes que també apareixen són la festa de Santa Àgueda i el Carnaval. Així per exemple tenim ocasió de llegir el pregó de Santa Àgueda de la Roser Jordà o bé el perfil biogràfic d'Olga Vilella, Dona Treballadora d'Ascó 2017.
En tractar-se del primer número de l'any, hi ha la fotografia dels asconencs i asconenques nascuts l'any 2016 i que seran protagonistes de la plantada d'arbres en el marc de la festa de Santa Paulina, a Mas de Prades.
Les seccions habituals ens aproximen a temes d'interès com les arrels, els jocs o el racó literari, o l'actualitat local i comarcal, així com la secció institucional amb les notícies generades per l'ajuntament d'Ascó, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i l'Associació Nuclear d'Ascó-Vandellòs.
En aquest número també esdevenen protagonistes Àlex Collado, estudiant de Farmàcia, en la secció "I tu què estudies?"; i Ricard Ribes, president del Club Ciclista, en la secció "Declaracions íntimes".
L'editorial, en aquesta ocasió, es fa ressò del tema polític de l'any, adherint-se al manifest del Pacte Nacional del Referèndum com una manera de sumar-se a la necessitat de resoldre l'actual situació donant la veu a la ciutadania.