diumenge, 21 de gener del 2024

Posa color... a la festa de Sant Antoni

Una de les novetats d’aquesta festa de Sant Antoni i de la mà de l’Associació Cultural Lo Llaüt ha estat uns àlbums per acolorir, “Posa color... a la festa de Sant Antoni”. Una altra eina per donar a conèixer la festa major d’hivern d’Ascó amb tot d’elements que l’han convertit en festa patrimonial d’interès nacional des de 2010: les figures dels Majorals, la plega de la llenya, els Tres Tombs, la custòdia de la imatge del Sant a la casa d’una família del poble durant tot un any, les corrides, la foguera, el ball de la jota, els jocs tradicionals...

S’han publicat dos quaderns, un pensat per a nens i nenes fins a 5 o 6 anys, i la resta per més grans. L’artista que ha fet els dibuixos és Jaume Ferrús Serra; mentre que dels textos que acompanyen els dibuixos en són autors Biel Pubill Soler i Josep Maria Raduà Serra.

Tot l’alumnat de l’Escola Sant Miquel ha rebut un exemplar de l’àlbum i l’han començat a treballar a classe. La publicació ha comptat amb la col·laboració dels Majorals del trienni 2024-2026, i tenen un preu de venda de 4 euros.

La voluntat és ampliar la col·lecció “Posa color a...” amb d’altres elements patrimonials i tradicionals d’Ascó com pot ser la Processó de l’Angelet del Diumenge de Pasqua, un altre element únic del patrimoni local.