dilluns, 30 de juliol del 2012

Ciris trencats

Aquest 2012, entre d'altres, es commemora el centenari del naixement de l'escriptor, periodista, ninotaire... Avel·lí Artís Gener, Tísner. Un personatge polifacètic que va iniciar-se en el món del periodisme durant la República, que en acabat de la guerra va emprendre el camí de l'exili a Mèxic i no va retornar al país fins el 1965.
De Tísner recordo haver llegit ja fa una colla d'anys aquest llibre, Ciris trencats, que és un recull d'històries "personals i divertides" que en el seu moment eren escrites per ser emeses per Catalunya Informació a l'espai "Ciris trencats".
Precisament com a homenatge en motiu del centenari, el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio està recuperant aquesta temporada d'estiu els "Ciris trencats" que expliquen d'una forma divertida anècdotes i experiències viscudes ja fos en el seu temps d'exili a Mèxic, però també vivències al costat de personatges com Pompeu Fabra, Josep Carner o Pere Calders, entre d'altres.
El final de cadascun dels articles et provoca un somriure. Com indica el llibre, "és l'homenatge que fa Tísner a la immensa capacitat de sorpresa i de diversió que té la vida".