dissabte, 14 de juliol del 2012

WhatsApp també en català

Fa pocs dies Lo Rogle es feia ressò que el català ja era present a Twitter després que un grup de ciutadans compromesos sol·licitessin disposar d'aquesta xarxa social també en català i de forma voluntària s'encarreguessin de fer la traducció.
Aquesta nit passada, una nova versió del WhatsApp, l'aplicació de missatgeria instantània per a smartphones, també permet la configuració d'aquesta xarxa social en català.
Segons sembla, la novetat estaria en el cas dels Iphones ja que es veu que als Android ja hi havia la possibilitat d'incorporar el català com a llengua en personalitzar l'idioma d'aquesta aplicació.
Una bona notícia per la normalització del català en el món de les noves tecnologies i de les xarxes socials. En aquest cas l'activisme demostra que es poden aconseguir fites fins al punt de convertir el català en una de les llengües tingudes en compte a la xarxa, independentment de disposar d'estat o no.
Només cal recordar que el català va ser la primera traducció que es va fer de la Viquipèdia després de l'anglès o la normalitat amb què disposem del català a Facebook o Google (i els seus serveis associats, Gmail, Youtube...)