divendres, 27 de juliol del 2012

Londres 2012

Avui comença la XXX Olimpíada de l'era moderna a Londres. La capital del Regne Unit acull per tercera vegada l'organització d'uns Jocs Olímpics que acaben acaparant l'atenció de bona part de la població mundial. Tot i les crítiques que també rep quant a mercantilisme o politització de l'esport, uns Jocs Olímpics acostumen a oferir-nos unes imatges de la competició esportiva o de les cerimònies que atrauen l'interès de la gent. Un interès que a Catalunya va acompanyat amb el recordatori inevitable de quan Barcelona en va ser la gran protagonista amb uns resultats organitzatius excel·lents, i en què el temps ha permès anar llimant aquells aspectes menys reeixits. Aquest any amb un motiu afegit com ha estat la celebració de l'efemèride dels vints anys transcorreguts de Barcelona'92.

Però en un nivell més pròxim, sens dubte el gran al·licient dels Jocs és que una asconenca, la tiradora Sònia Franquet, tornarà a participar en uns Jocs Olímpics després de la seva experiència a Pequín 2008. Així que Ascó i la Ribera d'Ebre també podrem estar pendents de les proves en què participa.
Ho farà en la modalitat de precisió (10 metres de distància)  el diumenge 29 de juliol i en  pistola esportiva (25 metres) el dimecres 1 d'agost. A Pequín es va quedar a les portes de la final, tant de bo en aquesta ocasió pugui millorar, fet que no hauria de sorprendre atès el seu currículum a les finals de la Copa del Món.
De totes maneres una satisfacció per Ascó, però sobretot per ella, per l'esportista més internacional de casa nostra.

Adjunto un enllaç amb el vídeo que li van dedicar des de la UFEC.
http://www.ufec.tv/index.php?id_arxiu=1587&tipus=1&buscar_texto=&npagina=&federacions=