dimecres, 19 d’abril del 2017

Respecteu les nostres institucions

Avui els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert han donat suport en un acte públic a la presidenta del Parlament Carme Forcadell i els altres membres de la Mesa que han rebut dos querelles per permetre debatre aspectes polítics en un Parlament. També s'ha donat suport als quatre polítics que han estat condemnats per haver liderat el procés participatiu del 9N.
A continuació adjunto el manifest amb un títol ben explícit i clar: "Respecteu les nostres institucions".
www.parlament.cat
RESPECTEU LES NOSTRES INSTITUCIONS
La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat ja dues querelles contra la presidenta del Parlament de Catalunya, una de les quals també adreçada contra tres membres més de la Mesa. Ambdues querelles tenen com a objecte actuacions que van complir acuradament amb els procediments parlamentaris, perfectament regulats en el funcionament de la nostra Cambra. Amb el greuge, a més, que en el cas dels membres de la Mesa s’ha comés una discriminació ideològica en tota regla, atès que s’ha argumentat el posicionament ideològic per no acusar un cinquè membre que havia votat el mateix que els que sí ho han estat, i que per cert, ha tingut un comportament exemplar que l’honora, en mostrar la seva total solidaritat amb els companys de Mesa acusats. 
Considerem que aquests intents de criminalitzar actuacions parlamentàries vulneren el principi democràtic de la separació de poders, i són impropis d’un estat membre de la Unió Europea. 
Aquests fets coincideixen amb els judicis ja celebrats contra càrrecs electes del nostre país. El president Mas, la vicepresidenta Ortega, la consellera Rigau, i més recentment el conseller Homs, han estat condemnats pel simple fet d’haver realitzat un exercici de democràcia. Se li pot dir de moltes maneres, es poden buscar tots els subterfugis que es vulguin, però el 9N va ser això, un exercici de participació democràtica. Els expressem la nostra solidaritat i el nostre suport en tant que van actuar com a representants legítims del poble de Catalunya, però també, i volem remarcar-ho, com a membres que han estat d’aquest Parlament. 
Les institucions catalanes venen de lluny i el Parlament de Catalunya n’és el seu digne hereu. Des de les Assemblees de Pau i Treva fins a l’actual Generalitat, al llarg dels segles el poble de Catalunya, quan ha tingut la llibertat per a fer-ho, s’ha dotat dels seus propis mecanismes d’autogovern a partir de les institucions pròpies i els seus representants democràtics. 
Intentem expressar el sentir de les persones que avui ens hem reunit en aquest Auditori, antigues diputades i diputats al Parlament de Catalunya, quan expressem el nostre suport a la presidenta Carme Forcadell, així com al vicepresident Lluís Corominas i les dues secretàries Anna Simó i Ramona Barrufet. Considerem una intromissió intolerable la presentació de les querelles esmentades. Demanem respecte per la principal institució política i pels seus representants escollits democràticament, i no admetem que per raons polítiques es pugui alterar des d’institucions jurídiques la composició de la Cambra, ni que es pretengui inhabilitar els representants legítims de la ciutadania, com ja s’ha fet en els casos de Mas, Ortega, Rigau i Homs. 
En d’altres moments, nosaltres hem defensat els interessos del conjunt del país a la institució parlamentària i fent-ho hem treballat per la sobirania de la Cambra. Ho hem fet des d’òptiques i posicionaments molt diversos, fins i tot contradictoris, però sempre amb el respecte i la lleialtat a la institució que representàvem en nom del poble de Catalunya. 
Manifestem doncs, de manera solemne, el nostre ple suport a la Presidenta del Parlament, als membres de la Mesa i a la institució de la qual vam tenir l’honor de formar part activa i per la qual vam treballar.

Barcelona, 19 d'abril de 2017