dissabte, 29 d’abril del 2017

Nova Gent 79

A finals d'abril apareix un nou número de la revista Nova Gent, el segon exemplar del curs, i que es dedica en format monogràfic a aquelles activitats resultants a l'entorn de la diada de Sant Jordi com són els concursos literaris en prosa i poesia i el certamen de dibuix que porta per lema Sant Jordi.
Adjunto l'editorial que com una lletra de convit, engresca a alumnes, mestres i famílies a endinsar-se en una lectura apassionada.

EDITORIAL
El que llegeix molt i camina molt, veu molt i sap molt.
Miguel de Cervantes

Cada any, a l’entorn de la diada de Sant Jordi, la nostra revista es vesteix de literatura, però no una literatura qualsevol, sinó la que surt de les veus dels nostres alumnes, de la seva fantasia, de la seva creativitat... És la cita de Nova Gent amb les lletres i que ens convida a viure les històries dels nostres alumnes, històries que han passat de la seva imaginació a la pàgina en blanc fins a acabar prenent vida en el moment en què poden ser llegides. Sovint representa tot un repte per a ells.
De tot plegat en surten contes curts i contes llargs, poemes de guerres i poemes d’amor, històries actuals i històries antigues, personatges reals i éssers fantàstics... 
Pels qui vivim tot el procés observem la satisfacció quan poden posar el punt i final i veuen que allò que havien pensat ja és una mica realitat.
Aquest curs les narracions han tingut com a condició la presència dels animals –recordem que la setmana cultural va estar dedicada a la festa de Sant Antoni, on els animals hi tenen el seu protagonisme-; mentre que als poemes van poder escollir lliurement la temàtica, permetent-los inspirar-se en allò que van preferir.
Finalment també trobareu els dibuixos que han estat reconeguts en el concurs de Sant Jordi des de P-3 fins a 6è.
Us convidem a endinsar-vos en un recull ple de vida des dels ulls d’un infant! Bona lectura!