dilluns, 10 de setembre del 2018

Medalla d'Honor del Parlament 2018 a l'Associació de Mestres Rosa Sensat

parlament.cat
El Parlament ha lliurat aquesta tarda la Medalla d'Honor, en la categoria d'or, a l'Associació de Mestres Rosa Sensat per distingir la dedicació de tots els docents, famílies i ciutadans per millorar l'educació. L'acte ha estat encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent. 

La  concessió de la Medalla es va acordar per la Mesa (per majoria) amb la voluntat de distingir l'Associació de Mestres Rosa Sensat "pel moviment de renovació pedagògica que representa, per la seva sostinguda reivindicació de l'escola pública de qualitat i per la defensa de la formació permanent dels mestres com a professionals clau per al progrés de les societats i el futur dels països.

Amb la concessió de la medalla, però, la Mesa vol fer extensiu l'agraïment i el reconeixement als docents amb una llarga trajectòria al servei dels infants del país, i també a les famílies i els ciutadans per la seva dedicació i perseverança per transformar l'escola i millorar l'educació".

La proposta de concessió de la medalla destaca que un dels objectius principals de l'Associació de Mestres Rosa Sensat és "assolir una escola democràtica amb expressió lliure i diversitat d'opinions i criteris sobre la política i la realitat educativa, juntament amb el foment de la llengua". Així mateix, subratlla que "és un model d'escola que al llarg de tot el període democràtic del nostre país ha estat el pilar i la garantia de la cohesió i la convivència de la plural societat catalana".

La Medalla d'Honor del Parlament és una distinció creada per la Mesa del Parlament l'any 2000.