diumenge, 9 de setembre del 2018

Surt al carrer



PER OBRIR PEATGES, TERRORISME?
Des de la matinada del 10 d'abril a Esplugues no hi som totes. L’Adri va decidir exiliar-se a Bèlgica per evitar ser detingut i jutjat injustament per delictes de sedició, rebel·lió i terrorisme pel simple fet de protestar i participar d'accions de desobediència civil convocades des dels CDRs. Podria entrar més de 15 anys a la presó, però ell ho té clar “això no em farà callar, ara més que mai, veig la necessitat de sortir al carrer per defensar els nostres drets i lluitar per unes vides dignes de ser viscudes, perquè ningú altre ho farà per nosaltres”.

QUI ÉS L'ADRI?
L'Adri és una persona del poble, segurament igual d'invisible que tu.
Una persona vinculada al teixit associatiu d'Esplugues. Un veí compromès amb la justícia social. Ha participat durant anys a la Plataforma contra el Pla Caufec per denunciar un pla urbanístic que destrossa la falda de Collserola i encareix (encara més) l'habitatge a Esplugues, mentre omple les butxaques dels de sempre, amb la complicitat de l'Ajuntament.
Recentment, participava d'accions convocades pel CDR, des del convenciment que cap llei pot negar el dret d'un poble a decidir i convençut, també, que és el poble i la mobilització popular qui veritablement pot fer front al feixisme i al capitalisme que, des de fa uns anys, retallen els nostres drets i les nostres vides. L'Adri ha lluitat contra aquesta ofensiva sempre des de la desobediència civil no violenta.

DE QUÈ SE L'ACUSA?
Segons l'ordre del registre que van dur a terme al seu domicili, el volien detenir per sedició, rebel·lió i pertinença a organització terrorista. Concretament, se li imputen aquests delictes pel fet d’haver participat de l’obertura de peatges.
El dia de l’operatiu policial, la Guàrdia Civil no el va trobar al seu domicili i, actualment, es troba en cerca i captura.
El mateix dia, detenien la Tamara a Viladecans, en el marc de l'operació Cadera. A ella se li han aplicat unes mesures cautelars desmesurades: no pot sortir del seu poble a l’espera de judici, on es resoldrà si finalment se l’acusa de terrorisme.

PER QUÈ SE L'ACUSA?
Sabem que l'Adri i la Tamara no són terroristes, que aquestes acusacions són absolutament desproporcionades i que obeeixen a una estratègia política. Tal i com deia la mare de l'Adri en una carta “de terror sí que n'hi ha... qui t'acusa és qui l'imparteix”. Sabem que aquestes acusacions responen, una vegada més, a la necessitat de les elits de l'Estat espanyol de reprimir aquelles que lluiten, per sembrar la por i aturar la mobilització popular.
L'Adri és un altre cap de turc, escollit a dit i jutjat pel terrorisme d'Estat, un cas més de la repressió sistemàtica a la dissidència.

“SOBRETOT TINC POR QUE ARA LA GENT TINGUI POR”
Tal i com va dir l’Adri “ara tinc por a la indiferència. Que, malgrat tot, ens quedem assegudes a la cadira, immerses en el nostre paper d’espectadores”.
Cal, doncs, que responguem de manera col·lectiva, com sempre hem fet. Totes les victòries a nivell de drets responen a mobilitzacions populars. Davant l'onada repressiva de l'Estat hem de lluitar plegades i organitzades, colze a colze. L'1 d'Octubre, un poble organitzat vam fer possible un referèndum “il·legal” convençudes de que calia desobeir lleis injustes i, milions de persones vam plantar cara al brutal desplegament repressiu de l'Estat. De la mateixa manera, ara toca defensar a les companyes de lluita represaliades i, sobretot, mantenir-nos més fermes i mobilitzades que mai.
És evident que es tracta d'un judici polític i és per això que no és als seus tribunals sinó al carrer on hem de seguir lluitar.

Per l'Adri, i per totes nosaltres, no pararem fins a tenir-vos a casa!