dimarts, 6 de novembre del 2007

Premis Catalunya d'Educació 2007



Ahir es va fer lliurament dels Premis Catalunya d'Educació, que van ser instaurats l'any 2001 per fer un reconeixement social dels diferents actors que participen en el fet educatiu.
Aquest ha estat el veredicte de l'edició de 2007:

Premi Marta Mata, a Joan Lluís Tous Álvarez, en reconeixement a l’excel·lència de la seva tasca docent en defensa de l’escola catalana, especialment de l’escola rural i de renovació pedagògica.

En la categoria de centres docents, a l'IES Camí de Mar (Calafell), per la reeixida innovació introduïda en la tasca pedagògica que ha resultat un canvi d’imatge, de convivència i d’adaptació a l’entorn que l’ha convertit en un centre molt estimat per la comunitat educativa.

El jurat decideix donar conjuntament un premi extraordinari en la categoria de centres docents a l’IES Escola del Treball de Lleida i al Col·legi Casp Sagrat Cor de Jesús de Barcelona, ex aequo, per l’arrelament a les ciutats on aquests centres estan ubicats, i per la seva trajectòria històrica contribuint a la tasca educativa del servei públic educatiu al nostre país, la primera en l’àmbit de la formació professional i la segona en l’àmbit de l’educació primària i secundària.

En la categoria d'institucions, a l’Associació d’Amics de l’Institut-Escola, en reconeixement a la seva tasca de difusió de l’experiència de renovació pedagògica, sobretot en el 75è aniversari de l’Institut-Escola, i en el manteniment ben viu del record d’aquell assaig i com a homenatge als mestres de la República.
Font: Departament d'Educació, Generalitat de Catalunya