diumenge, 4 de novembre del 2007

Subcampions de la Copa... Amèrica!



Podria semblar un acudit, però Catalunya s’ha proclamat subcampiona de la Copa Amèrica d’hoquei patins. Sí... per estrany que soni. I és que ha estat una manera de colar una selecció esportiva de Catalunya en una competició oficial. Així que els nostres esportistes han hagut d’anar a fer les amèriques i al llarg d’una setmana han disputat la competició a Recife (Brasil) amb aquestes seleccions: l’amfitriona Brasil, Argentina, Xile, Colòmbia, els EUA i Sudàfrica.
Lògicament ja sentim veus que pretenen reduir l’èxit amb un argument que pot ser cert, que l’hoquei patins és un esport minoritari, però això no treu que Catalunya sigui capdavantera en aquest esport. A cas no és el futbol (soccer) un esport minoritari als EUA? Per tant, tot és relatiu, els esports no tenen el mateix seguiment en uns països que en uns altres. En el cas de l’hoquei, Catalunya té una base molt sòlida en hoquei com ho demostra el fet que la majoria d’equips de l’OK Lliga (Lliga espanyola) són catalans i amb clubs com el propi Barça, però també el Reus Deportiu, l’Igualada o el Vic.
Llàstima que per jugar oficialment hàgim d’utilitzar aquestes estratagemes -ser acceptats per la Federació Americana d’Hoquei-, però bé, si aquesta és una manera d’anar avançant en el camí d’assolir el reconeixement de Catalunya com a nació esportiva, doncs endavant!
Enhorabona als membres de la selecció catalana... i nous èxits (per quan ens deixin).

2 comentaris:

Robert Verge Monclús ha dit...

Llàstima de la final, però hem estat una sel·lecció que pot participar, ja sigui guanyant o perdent. En aquest cas hem estat subcampions.

Felicitats !

Anònim ha dit...

tonyo moreno,porter del f.s flix ha tornat a estar convocat per catalunya per al pre-europeu de futbol sala que es disputara a Pòlonia.

JOSEMARIX.