dilluns, 24 de setembre del 2007

La qualitat de l'educació




La contraportada de divendres d'El Matí de Catalunya Ràdio la va protagonitzar l’escriptor Emili Teixidor i arran de l’inici del curs escolar va plantejar diverses qüestions de l’actualitat educativa.
Amb aquest bitllet d’opinió radiofònica es pregunta com és possible que les autoritats educatives permetin passar curs amb 4 assignatures suspeses o com és que l’Església es preocupa per una assignatura com Educació per la ciutadania, quan realment són altres els problemes que pateix el sistema educatiu.
També fa esment a la política educativa de França on el president Sarkozy exigeix un retorn a l’autoritat i el respecte dels professors, a la cultura de l’esforç dels alumnes...
Aprofita per criticar amb un sarcasme fi els eufemisme que es fan servir per no traumatizar l’alumnat (no progressa adequadament en comptes de suspendre).
A banda de transmetre ànims als docents es qüestiona com es pot ensenyar sense autoritat, disciplina, silenci i ordre. L’enllaç és: http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=programa&idint=432io/crItem.jsp?seccio=programa&idint=432
Reflexionem.