diumenge, 23 de setembre del 2007

Santa Tecla gloriosa...

... mare dels tarragonins,
què hi ha avui per dinar?

Espineta amb cargolins.

D'aquesta manera s'acaba la representació de Dames i Vells, el ball parlat satíric amb què la festa de Santa Tecla incorpora l'humor i sobretot la crítica a l'actualitat del darrer any. Sens dubte, l'humor és un ingredient bàsic en qualsevol celebració. A sota, una imatge de la representació d'aquest matí a la Plaça de les Cols.

Tot seguit, des del Pla de la Seu, hi ha hagut la sortida del Seguici Popular de Tarragona: el Ball de Diables, el Drac, el Bou , la Víbria, el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Han anat acompanyats pels sonadors i bandes de música.

La intensa jornada matinal de Santa Tecla s'ha acabat amb la diada castellera de les quatre colles de Tarragona amb una Plaça de la Font plena de gom a gom.